Olejki naturalne

OLEJ Z PESTEK ŚLIWEK - 100% zimnotłoczony, nierafinowany olej bez konserwantów, 50 ml

OLEJ Z PESTEK ŚLIWEK - 100% zimnotłoczony, nierafinowany olej bez konserwantów, 50 ml

OLEJ Z PESTEK ŚLIWEK - 100% zimnotłoczony, nierafinowany olej bez konserwantów, 50 ml

Więcej informacji...


33,50 zł

BO8

5908217974068

Dostępność : Dostępny

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 33 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 33 punktów i może zostać zamieniony na bon o wartości 1,65 zł.


Ponieważ jest bogaty w kwas oleinowy, olej z pestek śliwek głęboko wchłania się w skórę, chroni przed utratą wody, wygładza i zmiękcza. Ze względu na zawartą w nim witaminę E i niską podatność na utlenianie pomaga spowalniać nieuniknione procesy starzenia skóry. Kwas linolowy zawarty w oleju z nasion śliwki przyczynia się do naturalnych procesów regeneracyjnych skóry, a tym samym może poprawić zdolność skóry do zatrzymywania wody. Obniża podrażnienia i obrzęki, może wyeliminować cienie, ciemne plamy i zmarszczki. Pomaga niwelować problemy skórne, takie jak łuszczyca i egzema. Olej z pestek śliwek ma wyjątkowy marcepanowo-migdałowy zapach o właściwościach aromatyzujących, który czyni go świetnym dodatkiem do innych preparatów kosmetycznych.

Przeznaczenie:
Olejek z pestek śliwek najlepiej nadaje się do pielęgnacji skóry, ust, włosów i paznokci oraz dobrze sprawdza się w masażu i aromaterapii.

Zawartość kwasów tłuszczowych:
Kwas oleinowy (70%), ma wiele wielonienasyconych niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych,
Kwas linolowy (22%), a także mono-nienasycone kwasy tłuszczowe omega-9.

Właściwości oleju:
- Ma działanie ochronne, zmiękczające i nawilżające,
- Pomaga niwelować problemy skórne, takie jak łuszczyca i egzema,
- Regeneruje i wzmacnia włosy,
- Odżywia i nawilża łamliwe paznokcie,
- Opóźnia procesy starzenia,
- Sprzyja racjonalizacji gospodarki wodnej organizmu,
- Wygładza i uelastycznia skórę,
- Pomaga zmniejszyć cienie, ciemne plamy i zmarszczki.

Jak używać?
Olej z pestek śliwek można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę, paznokcie i włosy,
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kremów, szamponów, odżywek i maseczek regenerujących nadając im niepowtarzalny zapach,
Może być stosowany jako składnik pomadek, balsamów do ust i innych produktów do pielęgnacji warg.

Skład INCI:
100 % PRUNUS DOMESTICA SEED OIL


Pojemność: 50 ml
Status produktu – kosmetyk
Termin przydatności: data podana na opakowaniu
Dystrybutor: BIOARP Polska 
www.bioarp.pl tel. 814643829

24 inne produkty w tej samej kategorii :