Olejki naturalne

OLEJ JOJOBA - 100% zimnotłoczony, nierafinowany olej bez konserwantów, 50 ml

OLEJ JOJOBA - 100% zimnotłoczony, nierafinowany olej bez konserwantów, 50 ml

OLEJ JOJOBA - 100% zimnotłoczony, nierafinowany olej bez konserwantów, 50 ml

Więcej informacji...


22,50 zł

BO5

5908217974020

Dostępność : Dostępny

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 22 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 22 punktów i może zostać zamieniony na bon o wartości 1,10 zł.


Olej jojoba firmy BioOlja wolny od GMO i CMR pozyskiwany jest z dojrzałych nasion krzewów jojoba zbieranych w lecie. Następnie nasiona są suszone przez co najmniej tydzień aż osiągną poziom wilgotności 10%. Gotowe do użycia nasiona są zwykle jasnobrązowe, twarde i przypominają strąki. Zawierają również wysokie stężenie wosku. Po tym, jak nasiona są gotowe do ekstrakcji, zostają zmielone i tłoczone na zimno bez dodatku chemikaliów. W tej metodzie olej nie nagrzewa się, ponieważ ciepło może spowodować utratę niektórych jego korzystnych właściwości, co sprawiłoby, że olej byłby mniej skuteczny. Nierafinowany olej jojoba ma przezroczysty złoty kolor, jest płynny w temperaturze pokojowej, a jego zapach jest lekko orzechowy.

Przeznaczenie:
Olej jojoba z uwagi na to, że nie zatyka porów i reguluje sebum, nadaje się do każdego rodzaju cery, nawet tłustej a także stanowi wspaniałą odżywkę dla włosów oraz paznokci.

Właściwości:
- Silnie i głęboko nawilża skórę nadając jej blask,
- Regeneruje i wzmacnia włosy i paznokcie,
- Spowalnia procesy starzenia i zwiększa jędrność skóry,
- Pomaga zmniejszyć widoczność drobnych linii i zmarszczek,
- Reguluje produkcję sebum, a tym samym wspomaga walkę z trądzikiem i innymi problemami skórnymi,
- Łagodzi oparzenia słoneczne i zmniejsza ryzyko łuszczenia skóry,
- Sprzyja racjonalizacji gospodarki wodnej organizmu,
- Ma działanie głęboko oczyszczające, ochronne, antyseptyczne i dezynfekujące.

Jak stosować?
- Olej jojoba można stosować samodzielnie, bezpośrednio na skórę, paznokcie i włosy,
- Świetnie sprawdzi się jako zmywacz do makijażu. Wystarczy nanieś kilka kropel na bawełnianą szmatkę i delikatnie przetrzeć twarz,
- Można stosować do rozcieńczania uspokajających olejków eterycznych w kojącej mieszance

Opis rośliny:
Jojoba jest wiecznie zielonym krzewem i nie toleruje temperatur poniżej 12 - 14 ° C. Ma wysokość od 2 do 2,5 m, w wyjątkowych przypadkach do 6 m. Owoc jojoba to zielona, podłużna owalna kapsułka, która może zawierać do trzech nasion. Nasiona jojoba są orzechowe, mają długość 12–20 mm i szerokość 6–12 mm i zawierają ciekły wosk, którego zawartość może wynosić do 60%.

Skład INCI:
100% SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL


Pojemność: 50 ml
Status produktu – kosmetyk
Termin przydatności: data podana na opakowaniu
Dystrybutor: BIOARP Polska 
www.bioarp.pl tel. 814643829

24 inne produkty w tej samej kategorii :