Olejki naturalne

OLEJ MACADAMIA - 100% zimnotłoczony, nierafinowany olej bez konserawntów, 50 ml

OLEJ MACADAMIA - 100% zimnotłoczony, nierafinowany olej bez konserawntów, 50 ml

OLEJ MACADAMIA - 100% zimnotłoczony, nierafinowany olej bez konserawntów, 50 ml

Więcej informacji...


18,50 zł

BO1

5908217974051

Dostępność : Dostępny

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 18 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 18 punktów i może zostać zamieniony na bon o wartości 0,90 zł.


Pozyskiwanie oleju:
Olej z orzechów makadamii firmy BioOlja jest ekstrahowany z dojrzałych nasion Macadamia Integrifolia wolnych od GMO i CMR przez tłoczenie na zimno, przez co zachowuje swoje cenne właściwości kosmetyczne. Jasnożółty olej ma orzechowy smak. Olej z orzechów makadamia to lekki olej, który jest dobrze i szybko wchłaniany bez uczucia tłustości. Olej o unikalnym składzie, ze względu na dużą zawartość kwasu oleopalmitynowego, spowalnia oznaki starzenia, a także jest stosowany w celu poprawy wyglądu blizn, oparzeń słonecznych i innych drobnych podrażnień skóry. Stosowany jest w preparatach przed i po opalaniu, chroniąc skórę przed działaniem słońca, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.


Składniki aktywne:
Kwasy tłuszczowe - mają właściwości przeciwzapalne, nawilżające i regenerujące.

Kwas linolowy oleju z orzechów macadamia - pomaga przywróci funkcję ochronną skóry i zmniejszyć utratę wody.

Kwas oleopalmitynowy - aktywny środek przeciwdrobnoustrojowy, który naturalnie występuje w młodzieńczej skórze jednak jego ilość w naszej skórze zmniejsza się z wiekiem, przyczyniając się do pojawienia się drobnych linii, zmarszczek i wysuszonej skóry.

Skwalen - naturalny przeciwutleniacz, który jest składnikiem warstwy lipidowej ludzkiej skóry. Tokotrienol, jednej z form witaminy E. Substancja ta jest dużo silniejszym antyutleniaczem i dużo lepiej chroni komórki przed wolnymi rodnikami niż tokoferol, podstawowa forma witaminy E.


Właściwości oleju:
- Doskonale nawilża i uelastycznia wysuszoną skórę,
- Chroni skórę przed utratą wody,
- Spowalnia oznaki starzenia,
- Redukuje zmarszczki i wspomaga walkę z cellulitem,
- Przyspiesza gojenie powierzchownych oparzeń skóry,
- Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym,
- Łagodzi stany zapalne oraz podrażnienia skóry.


Przeznaczenie:
Olej macadamia nadaje się do każdego rodzaju cery, w szczególności do cery suchej, wrażliwej, dojrzałej i starzejącej się. Polecany jest również do pielęgnacji niemowląt.


Jak używać?
- Olej macadamia można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę i włosy,
- Do masaży twarzy i ciała,
- Jako dodatek do kąpieli w celu efektywnego nawilżenia ciała,
- Do pielęgnacji skóry niemowląt i dzieci,
- Przeciw rozstępom i cellulitowi – również w okresie ciąży,
- Jest doskonałym dodatkiem do szamponów i odżywek dla zniszczonych włosów.
- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo
- stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy
- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką


Opis rośliny:
Drzewo Macadamia pochodzi ze wschodniej części Australii, z lasów tropikalnych Queensland. Macadamia to wiecznie zielone, odporne drzewo, które może dorastad do 12-15 m wysokości i mied ponad 50 lat. Po 5 latach owocuje po raz pierwszy. W okresie kwitnienia wydaje drobne kwiaty ułożone w kwiatostany przypominające kształtem cylinder. Orzechy makadamia to owoc pestkowy. Ma średnicę 2-3 cm i twardą brązową skorupę pokrytą grubszą zieloną warstwą ochronną. Owoce wiszą na długich, przypominających winogrona wiechach. Ze wszystkich orzechów, orzechy makadamia mają najtwardszą skorupę i muszą byd łupane mechanicznie.


Skład INCI:
100% MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL


Przechowanie:
Olej powinien być szczelnie zamknięty i przechowywany w chłodnym miejscu lub w lodówce.


Pojemność: 50 ml
Status produktu – kosmetyk
Termin przydatności: data podana na opakowaniu
Dystrybutor: BIOARP Polska 
www.bioarp.pl tel. 814643829

24 inne produkty w tej samej kategorii :