NACOMI - oleje i kosmetyki naturalne

Olej Rafinowany Z Nasion Bawełny Indyjskiej - 100% Naturalny Pojemność 30ml

Promocja

Olej Rafinowany Z Nasion Bawełny Indyjskiej - 100% Naturalny Pojemność 30ml

Olej bawełniany to jeden z najchętniej używanych olejków w kosmetyce. Jest on polecany zwłaszcza dla osób o cerze wrażliwej, przesuszonej i alergicznej. Olej bawełniany należy do grupy olei roślinnych o bardzo dużej zawartości NNKT

Więcej informacji...


9,51 zł

poprzednia cena 11,89 zł

OLB1

5901878680811

Dostępność : Dostępny

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 9 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 9 punktów i może zostać zamieniony na bon o wartości 0,45 zł.


Olej bawełniany to jeden z najchętniej używanych olejków w kosmetyce. Jest on polecany zwłaszcza dla osób o cerze wrażliwej, przesuszonej i alergicznej. Olej bawełniany należy do grupy olei roślinnych o bardzo dużej zawartości NNKT co czyni go szczególnie cennym dla naszej skóry. Łagodzi i regeneruje nawet bardzo podrażnioną skórę. Osłania, odżywia i łagodzi podrażnienia. Mogą go używać osoby nawet osoby o cerze alergicznej. Olej bawełniany polecany jest również dla skóry przesuszonej i niedożywionej ze względu na to, że wnika w głąb skóry i doskonale ją odżywia. Wygładza i regeneruje spierzchnięty naskórek i zmniejsza skłonność do występowania podrażnień. Jego działanie powinny  docenić osoby o cerze dojrzałej ponieważ znakomicie ją wygładza.
 
Jak stosować ?
Włosy
- olejowe kąpiele włosów - (wcierać w skórę i we włosy, potem zmyć łagodnym szamponem). Stosuje się przy rozdwajaniu końcówek i łamliwość włosów, uszkodzeniu włosów zabiegami fryzjerskimi. Znakomity przy łuszczycy we włosach, łupieżu suchym. Olej z nasion bawełny działa zmiękczająco na włosy doskonały w mieszaninach z olejem kokosowym, jojobą, rycynowym.

Skóra - wcierać w skórę ciała. Nadmiar usunąć bawełnianą  chusteczką. Doskonale odżywia oraz działa osłaniająco na nadmiernie wrażliwą skórę. Wyraźnie przyspiesza procesy regeneracji skóry.
Łagodzi podrażnienia i zmniejsza skłonność do ich występowania.
 
Postać:
Lekki jasnożółty olej, bez charakterystycznego zapachu. Odporny na ciepło.

Zawiera 70 - 90% nienasyconych kwasów tłuszczowych (olejowy i linolowy), kwas palmitynowy, kwas stearynowy oraz naturalne tokoferole (wit E).

Przechowanie:
Olej powinien  być szczelnie zamknięty  i przechowywany w chłodnym miejscu lub w lodówce.

Skład INCI:
Gossypium (Cotton) Seed Oil

Termin przydatności do użycia -   data umieszczona na opakowaniu (2 lata od daty produkcji)
Status produktu – kosmetyk
Pojemność opakowania 30  ml
Producent: Textron Tecnica SL Hiszpania
F.P.U.H „Kamil”

30 inne produkty w tej samej kategorii :