Eo Laboratorie

EO LABORATORIE - musująca kula do kąpieli - naturalna - perłowa - soda oczyszczona, organiczny olej z pestek winogron, olej z magnolii, ekstrakt ylang ylang, olejek aromatyczny

Promocja

EO LABORATORIE - musująca kula do kąpieli - naturalna - perłowa - soda oczyszczona, organiczny olej z pestek winogron, olej z magnolii, ekstrakt ylang ylang, olejek aromatyczny

Musująca kula do kąpieli - naturalna - perłowa - zawiera ponad 98,2 % składników pochodzenia naturalnego. Wchodzące w skład kuli składniki - soda oczyszczona, organiczny olej z pestek winogron, olej z magnolii, ekstrakt ylang ylang, olejek aromatyczny.

Więcej informacji...


8,72 zł

poprzednia cena 10,90 zł

ELA82

4627089431004

Dostępność : Dostępny

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 8 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 8 punktów i może zostać zamieniony na bon o wartości 0,40 zł.


Musująca kula do kąpieli – naturalna – perłowa - zawiera ponad 98,2 % składników pochodzenia naturalnego. Wchodzące w skład kuli składniki – soda oczyszczona, organiczny olej z pestek winogron, olej z magnolii, ekstrakt ylang ylang, olejek aromatyczny - zmiękczają wodę, neutralizują toksyny, nawilżają, poprawiają sprężystość skóry, działają antyseptycznie, zmniejszają przetłuszczanie się skóry. Zawarte w nich naturalne olejki aromatyczne nadają kąpieli właściwości aromaterapeutyczne co powoduje, że kąpiel jest wspaniałym relaksem.


Składniki aktywne:
Soda oczyszczona - ma postać białego proszku, w kosmetyce stosowana jest głównie jako regulator pH, ale także jako środek zmiękczający wodę, środek dający efekt jacuzzi w tabletkach i kulach do kąpieli. Ze względu na neutralizacje kwasów może być przydatna w leczeniu rumienia pieluszkowego u niemowląt. Nasze babcie używały sody do płukania i mycia włosów i do czyszczenia zębów.
Organiczny olej z pestek winogron – wspaniale nawilża, tonizuje, poprawia sprężystość skóry.
Olej z magnolii – ujędrnia skórę.
Ekstrakt ylang ylang –  posiada wyjątkowe właściwości nawilżające, przeciwstarzeniowe, znakomity antyseptyk, zmniejsza przetłuszczanie się skóry.
Mica - to jeden z najpopularniejszych wypełniaczy kosmetycznych. Jest otrzymywana z serecytu, glinokrzemianu z grupy mik. Występuje w wielu odmianach - od perłowej do niemal matowej.


Sposób użycia
Wkładamy kulę do ciepłej wody, czekamy do pełnego rozpuszczenia, wchodzimy do wanny przy temperaturze wody 37-380C na 10 -15 minut.

Skład INCI:
Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Organic Vitis Vinifera Oil (organiczny olej z pestek winogron), Urea, Magnolia Oil (olej z magnolii), Aqua, Cananga Extract (ekstrakt ylang ylang), Perfume Oil (olejek aromatyczny), CI73360, CI60730, Mica

Waga netto   220 gr
Status produktu – kosmetyk
Termin przydatności 2 lata od daty produkcji podanej  na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Federacja Rosyjska
Wyłączny dystrybutor: BIOARP Polska

 

30 inne produkty w tej samej kategorii :